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ag-umwelt - Re: [Ag-umwelt] Leere Versprechungen: Wo bleiben die Hurrikans? Wetter ist kein Klima

ag-umwelt AT lists.piratenpartei.de

Betreff: Ag-umwelt mailing list

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Re: [Ag-umwelt] Leere Versprechungen: Wo bleiben die Hurrikans? Wetter ist kein Klima


Chronologisch Thread 
  • From: Hanns-Jörg Rohwedder <danebod AT arcor.de>
  • To: ag-umwelt AT lists.piratenpartei.de
  • Subject: Re: [Ag-umwelt] Leere Versprechungen: Wo bleiben die Hurrikans? Wetter ist kein Klima
  • Date: Fri, 03 Aug 2012 01:11:00 +0200
  • List-archive: <https://service.piratenpartei.de/pipermail/ag-umwelt>
  • List-id: <ag-umwelt.lists.piratenpartei.de>

Am 03.08.2012 00:16, schrieb Guido Körber:
Am 02.08.2012 um 22:20 schrieb Ulrich Bär:

2012/8/2 <klaus.oellerer AT oellerer.net>:
wenn es darum ging eine von Menschen gemachte Klimakatastrophe zu begründen
http://www.mpg.de/5927443/Luftverschmutzung_weltweit?filter_order=L

übrigens gibts morgen weisse Bohnen in Tomatensoße

man koche weisse Bohnen und kippe sie in Tomatensoße, noch etwas
würzen und chilies.
Optional noch nürnberger bio würstchen dazu anbraten.

fertig ist das Frühstück
Klingt lecker. Ich war heute leider etwas zu beschäftigt zum Kochen.

Ich mag ja die mexikanische Küche auch gerne zum Frühstück:

Huevos Rancheros

• Recipe
Total Time:
45 min
Prep
30 min
Cook
15 min
Yield:
4 servings
Level:
Intermediate

Ingredients
Ranchero Sauce:
• 1 tablespoon vegetable oil
• 1 cup chopped white onions
• 1/2 cup chopped red bell pepper
• 1/2 cup chopped green bell pepper
• 1 teaspoon ground cumin
• 1/2 teaspoon salt
• 1/4 teaspoon cayenne
• 1 tablespoon minced jalapeno
• 1 teaspoon minced garlic
• 1 cup chopped tomatoes and their juice
• 1 cup chicken stock
• 3 tablespoons chopped cilantro

• 2 teaspoons vegetable oil
• 4 large corn tortillas
• 1/2 cup warm refried beans
• 2 tablespoons unsalted butter
• 8 large eggs
• 1 1/2 cups pepper Jack
Directions
To make the Ranchero Sauce, in a medium pot, heat the oil over medium-high
heat. Add the onions andbell peppers, and cook, stirring, for 3 to 5 minutes.
Add the cumin, salt, cayenne, jalapeno, and garlic, and cook, stirring, for
30 seconds. Add the tomatoes and their juices and cook, stirring, for 2
minutes. Add the stock and simmer until thickened, about 15 minutes. Remove
from the heat and add the cilantro. Adjust the seasoning, to taste, and cover
to keep warm.

In a large skillet, heat 1/2 teaspoon of vegetable oil over medium-high heat.
Add 1 tortilla and cook until warmed through and just starting to brown about
30 seconds. Turn and cook on the second side. Remove, cover to keep warm, and
repeat with the remaining oil and tortillas.

In 2 medium skillets, melt 1 tablespoon of butter each, over medium-high
heat. Break 4 eggs into each skillet and fry until beginning to set, about 1
minute. Sprinkle the eggs with the cheese and cover to finish cooking, about
1 1/2 minutes.

Place 1 warm tortilla on each of 4 plates and spread each with 2 tablespoons
of warm refried beans. Place 2 eggs on top of each tortilla and top with the
warm Ranchero Sauce. Serve immediately.



International - warum nicht?

Ein dänischer Nachtisch - velbekomme!

<http://www.gamledanskeopskrifter.dk/page776.html>

*Kærnemælkskoldskål med jordbær. (4-6 per.)*

125 g friske eller dybfrosne jordbær

3 spsk. sukker

1 liter kærnemælk

1 – 2 dl. piskefløde

Tilbehør:

kammerjunkere.

Jordbærrene moses med en gaffel eller en elpisker og blandes med sukker og 1/3 af kærnemælken i en skål. Bland det med resten af kærnemælken og piskefløden i serveringsskålen. Stil koldskålen koldt til serveringen.

Har man en blender kan jordbær, sukker og 1/3 af kærnemælken findeles heri.

danebod







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